Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Nogle få elever på visse ungdomsuddannelser kan under fleksibel ordning få udleveret for eksempel et rejsekort til offentlig transport til deres daglige transport til og fra skole

Fleksibel ordning er kun for:

  • elever på produktionsskoler
  • elever på erhvervsgrunduddannelser (EGU)
  • deltagere på særligt tilrettelagte grundforløb ved erhvervsuddannelser

Dit uddannelsessted bestemmer

Det er dit uddannelsessted, der bestemmer, om du er omfattet af den fleksible ordning, eller om du skal benytte dig af en af de andre transportordninger. Du skal kontakte dit uddannelsessted, for at høre mere om ordningen.

Er du elev på en erhvervsgrunduddannelse (EGU), skal du henvende dig til din uddannelsesansvarlige, som enten kan være dit uddannelsessted eller din kommune.

Sådan gør du

Den fleksible ordning består i, at du skal rejse for eksempel med rejsekort - eller indtil 30. juni 2015 med almindelige klippekort - til offentlig transport. Dit uddannelsessted kan vælge enten at udlevere kortet til dig, eller de kan bede dig selv købe kortet, og efterfølgende refundere din udgift, når din egenbetaling er trukket fra.

Kontakt dit uddannelsessted, før du køber et rejsekort eller klippekort.

Gem brugte klippekort eller udskrift fra rejsekort

Du skal gemme klippekortet eller udskrift fra rejsekort, så du kan dokumentere dine udgifter til transport til og fra skole. Aflever det på dit uddannelsessted, så kan uddannelsesstedet refundere dine udgifter fratrukket din egenbetaling.