Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Ungdomskort giver dig rabat på offentlig transport mellem din skole og din bopæl

Med et Ungdomskort kan du rejse billigt til og fra dit uddannelsessted i Danmark, hvis du er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse. Er du 16-19 og uden for uddannelse eller elev på en folkeskole, dækker dit Ungdomskort det takstområde/zonegruppe, du bor i.

Ungdomskort giver dig også mulighed for at rejse i rundt i Danmark til nedsat pris.

Ungdomskortet fungerer som et månedskort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.

Du kan få et Ungdomskort, hvis du er:

Sådan søger du Ungdomskort

Priser for Ungdomskort

Fordele ved Ungdomskort

Ud over at kunne rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted, hvis du er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, er der følgende fordele med et Ungdomskort:

  • Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i.
  • Du kan rejse i andre takstområder/zonegrupper til børnetakst, der hos de fleste trafikselskaber er cirka halv pris af en voksenbillet.
  • Rejs på tværs af takstområder/zonegrupper med bus til børnetakst, der hos de fleste trafikselskaber er cirka halv pris af en voksenbillet.
  • Du kan rejse på tværs af takstområder/zonegrupper med tog og få rabat på togbilletter i hele landet (hos DSB og Arriva).
  • Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusserne.

Takstområder/zonegrupper

dette interaktive kort kan du blandt andet indtaste din bopælsadresse og se det takstområde/zonegruppe, hvor Ungdomskortet giver dig ret til ubegrænset rejse.

Kontakt dit trafikselskab, hvis du har spørgsmål til takstområder/zonegrupper.

Særligt når du bor på Bornholm

Bor du Bornholm, kan du søge Ungdomskort eller kontantrabat, alt efter hvor dit uddannelsessted ligger:

  • Ligger dit uddannelsessted på Bornholm, kan du søge Ungdomskort, der gælder på Bornholm.
  • Ligger dit uddannelsessted i hovedstadsområdet (Movia), kan du søge Ungdomskort til strækningen fra Ystad til dit uddannelsessted.
  • Ligger dit uddannelsessted udenfor Bornholm, men ikke i hovedstadsområdet, kan du søge kontantrabat. Kontakt dit uddannelsessted for konkret vejledning.