Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Indgår der praktik eller lignende i din uddannelse, kan du få Ungdomskort til din daglige rejse til dit praktiksted. Ligger dit praktiksted i et andet takstområde/zonegruppe, er det vigtigt du bliver godkendt til to forskellige Ungdomskort - ellers kører du på dit normale kort

Skal du i praktik, kan du få Ungdomskort til din daglige rejse fra din bopæl til dit praktiksted. Du kan dog ikke få Ungdomskort til lønnet praktik på en ungdomsuddannelse, eller hvis du er i aktivering på en produktionsskole.

Ligger dit praktiksted i samme takstområde/zonegruppe, som dit almindelige Ungdomskort gælder til, skal du ikke søge om et nyt Ungdomskort, men bruge dit almindelige Ungdomskort.

Ligger dit praktiksted i et andet takstområde/zonegruppe (uanset om du allerede har et Ungdomskort eller ikke), skal du godkendes til to forskellige Ungdomskort (dit almindelige og et til den sekundære rejsestrækning). Husk derfor at kontrollere, at du både er godkendt til strækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted og strækningen mellem din bopæl og adressen på praktiksted.

Det er en betingelse, at du har et Ungdomskort til din daglige rejse mellem hjem og uddannelsessted, for at du kan få et Ungdomskort til dit praktiksted.

Sådan gør du

Log ind med NemID i godkendelsessystemet her på ungdomskort.dk (forsiden - trin 1), og vælg menupunktet "Praktik e.l.", hvis du allerede har et Ungdomskort. Har du ikke et Ungdomskort i forvejen, skal du først godkendes til den almindelige rejsestrækning og derefter den sekundære rejsestrækning.

Når din ansøgning er behandlet af din skole, får du besked i e-Boks. Du kan herefter bestille og betale dit Ungdomskort i trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort (forsiden - trin 2).

Kilometerpenge

Du kan også søge kilometerpenge til strækningen fra din bopæl til dit praktiksted, hvis du opfylder betingelserne for kilometerpenge.