Er du statsborger i et land uden for Norden eller EU/EØS, og har du opholdstilladelse i Danmark som studerende, kan det have konsekvenser for din ret til ophold i Danmark, hvis du modtager transportrabat i form af Ungdomskort eller kilometerpenge. Det kan betyde, at du mister dit opholdsgrundlag.
Det gælder eksempelvis, hvis du er på studieophold/udveksling i Danmark.
Det er dit eget ansvar, at du overholder de regler, der gælder for din ret til ophold i Danmark, også om at du ikke må modtage offentlig hjælp til forsørgelse. Har du spørgsmål til reglerne for dit ophold i Danmark, skal du kontakte udlændingemyndighederne - læs mere på www.nyidanmark.dk.
Sådan defineres daglig rejsetid på højst 3½ time hver vej
En betingelse for at få Ungdomskort eller anden transportrabat, er, at din daglige rejsetid højst varer 3½ time hver vej:
Rejsetid for Ungdomskort
Din rejsetid med Ungdomskort svarer til den tid, rejseplanen.dk fortæller det tager at rejse med offentlig transport fra din bopæl til dit uddannelsessted en hverdag morgen i myldretiden. Rejsetiden vises i din ansøgning i trin 1.
Du svarer på tro og love i din ansøgning om din rejsetid er højst 3½ time hver vej.
Er der i en afgrænset periode forlænget rejsetid med offentlig transport (eksempelvis på grund af sporarbejde eller lignende), er det fortsat den normale rejsetid, som gælder. Kan du nedbringe rejsetiden til 3½ time eller derunder ved for eksempel at cykle til stationen i stedet for at gå, er det denne rejsetid som gælder.
Styrelsen kontrollerer jævnligt godkendelser til Ungdomskort med lange rejsetider og afbryder godkendelsen, hvis betingelsen ikke opfyldes.
Rejsetid for kilometerpenge
Din rejsetid med kilometerpenge svarer til den tid krak.dk fortæller det tager at køre i bil fra din bopæl til dit uddannelsessted.
Læs mere om dispensation for betingelsen om højst 3½ time her.