Du kan få Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne og er studieaktiv på en af følgende ungdomsuddannelser, der giver ret til SU:
- Adgangskurset til ingeniøruddannelsen, de maritime professionsbacheloruddannelser, professionsuddannelserne skov- og landskabsingeniør og urban landskabsingeniør samt erhvervsakademiuddannelsen til markedsføringsøkonom
- Almen voksenuddannelse (avu)
- Enkeltfagsundervisning på hf- og studentereksamensniveau
- Erhvervsuddannelsernes grundforløb 1. del og 2. del (kun hvis du ikke får løn), Webudvikler (hovedforløb), og og landbrugsuddannelsens trin 3 Produktionsleder og trin 4 Agrarøkonom
- Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) (kun forløb, der giver ret til SU)
- Fodterapeutuddannelsen
- Forberedelseskursus for visse udlændinge (FIF)
- Forberedende voksenundervisning (fvu)
- Grundlæggende maritim uddannelse
- Gymnasial supplering (gs). Du kan kun få Ungdomskort i den periode, du er indskrevet, det vil sige den periode, der er godkendt til SU
- Højere forberedelseseksamen (hf)
- Højere handelseksamen (hhx) og højere teknisk eksamen (htx)
- International Baccalaureate
- Politikadetuddannelsen
- Sergentuddannelsen i hæren
- Skibsassistent
- Skipperskoleuddannelser (kyst- og fiskeskipper af 3. grad)
- Social- og sundhedsuddannelsernes grundforløb (kun hvis du ikke får løn)
- Studentereksamen (stx)
- Studenterkursus
- SU-berettigende dele af grunduddannelsen til landmand
- Vildtforvalteruddannelsen
- Færgenavigatøruddannelsen
Hvis du deltager i nedenstående undervisningsforløb, er der ikke krav om, at forløbet giver ret til SU:
- Ordblindeundervisning for voksne
- Forberedende grunduddannelse (FGU) (kun hvis du ikke er i aktivering) samt
- FGU-baseret erhvervsuddannelse med skoleydelse (kun hvis du ikke har uddannelsesaftale med løn i perioden og du ikke er i aktivering)
- Afsøgningsforløb efter lov om kommunal ungeindsats (giver alene ret til fleksibel ordning og kun, hvis du ikke er i aktivering)
- Erhvervsgrunduddannelse (EGU, skoleundervisning herunder værkstedsskole med skoleydelse), den Kombinerede Ungdomsuddannelse (KUU), eller produktionsskoleforløb (kun hvis du ikke er i aktivering) eller produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse (PBE), som er påbegyndt før den 1. august 2019.
Disse undervisningsforløb giver kun ret til Ungdomskort, hvis de er tilrettelagt som heltidsundervisning på mindst 23 timer ugentligt over en sammenhængende periode af mindst tre måneders varighed:
- HF- eller STX-enkeltfagsundervisning
- Almen voksenuddannelse
- Forberedende voksenundervisning (FVU)
Er du i tvivl om, om du kan få Ungdomskort til din ungdomsuddannelse, skal du spørge transportmedarbejderen på dit uddannelsessted.
Elever på folkeskoleniveau
Du kan ikke få Ungdomskort til undervisning på folkeskoleniveau – heller ikke selvom du tager 9. eller 10. klasses afgangsprøve på en ungdomsskole, efterskole, EUD10, 20/20 eller lignende. I de tilfælde sørger kommunen for transport efter bekendtgørelse af lov om folkeskolen.
Alle unge mellem 16 og 19 år kan købe det særlige Ungdomskort for 16-19 årige, der ikke går på en godkendt ungdomsuddannelse.