Om Ungdomskort

Ungdomskort giver dig rabat på offentlig transport i det takstområde/zonegruppe du bor i og mellem din bopæl og din godkendte uddannelse

Du kan få et Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne, herunder at du går på en godkendt ungdoms- eller videregående uddannelse.

Går du ikke på en godkendt uddannelse, men er 16-19 år, kan du alligevel få Ungdomskort. Læs om Ungdomskort til 16-19 årige her.

Ungdomskortet fungerer som et periodekort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.

Læs mere om, hvordan du søger du Ungdomskort her.

Se priser for Ungdomskort her.

Du er 16-19 år

Er du 16-19 år, kan du få et Ungdomskort, selvom du ikke går på en af de godkendte Ungdoms- eller videregående uddannelser. Ungdomskortet til 16-19-årige giver dig ret til at rejse frit i det takstområde/zonegruppe, du bor i.

Læs om Ungdomskort til 16-19 årige.

Fordele ved Ungdomskort

Du kan rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted, hvis du går på en godkendt uddannelse. Derudover er der følgende fordele med et Ungdomskort:

  • Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i.
  • Du kan rejse i andre takstområder/zonegrupper til børne- eller ungetakst.
  • Rejs på tværs af takstområder/zonegrupper med bus til børnetakst.
  • Du kan rejse på tværs af takstområder/zonegrupper med tog og få rabat på togbilletter i hele landet (hos DSB og Arriva).
  • Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusser.

Læs eventuelt mere om fordele ved Ungdomskort hos DSB her.

Takstområder/zonegrupper

På dette interaktive kort kan du blandt andet indtaste din adresse og se det takstområde/zonegruppe, hvor Ungdomskortet giver dig ret til ubegrænset rejse.

Kontakt dit trafikselskab, hvis du har spørgsmål til takstområder/zonegrupper.

Særligt når du bor på en ikke-brofast ø

Bor du på en ikke-brofast ø, og ligger dit uddannelsessted udenfor øen, kan du ikke altid få Ungdomskort. Du skal fortsat søge om at blive godkendt til Ungdomskort (trin 1) og derefter søge kontantrabat. Kontakte dit uddannelsessted for konkret vejledning om transportrabat. 

Bor du på Bornholm, kan du søge Ungdomskort eller kontantrabat, alt efter hvor dit uddannelsessted ligger:

  • Ligger dit uddannelsessted på Bornholm, kan du søge Ungdomskort, der gælder på Bornholm.
  • Ligger dit uddannelsessted udenfor Bornholm, kan du søge om at blive godkendt til Ungdomskort (i trin 1) og derefter søge kontantrabat. Kontakt dit uddannelsessted for konkret vejledning.

MitID

Du skal have MitID for at kunne bestille Ungdomskort.